Motivul pentru care merită să trăieşti

imbratisare-fluturi

Mmm… ce sentiment plăcut oferă clinchetul unui telefon… şi ce încântare pentru suflet este atunci când citeşti pe ecran un mesaj în care spune că îi e dor de tine.

Şi închizi ochii, zâmbeşti, tragi adânc aer în piept şi strângi telefonul în braţe. Chiar dacă este la mii de kilometri depărtare, îl simţi atât de aproape şi amintirile sunt atât de vii, încât ai impresia că acum le trăieşti.

Abia îl aştepţi să se întoarcă. Nu ştie nimeni să îţi spună doar din priviri că eşti frumoasă şi că îi eşti atât de dragă aşa cum o face el. Iar în profunzimea lor se scaldă clipe de iubire, pasiune şi dorinţă, combinate cu furie, remuşcări, regrete şi reproşuri.

Şi aproape că îţi doreşti ca cineva în lumea asta, o minte strălucită, să fi descoperit o metodă de teleportare pentru a simplifica cât mai mult lucrurile. Sau să poţi derula ceasurile în avans cu o săptămână, astfel reuşind să păcăleşti timpul, diminuând nerăbdarea care te pune la încercare clipă de clipă.

Însă soseşte şi momentul revederii, iar o simplă îmbrăţişare reuşeşte să vă transforme în două lumânări care se topesc una pentru cealaltă, în yin şi yang, în doi stâlpi frumos conturaţi care susţin aceeaşi arhitectură, în două jumătăţi care formează un întreg perfect, într-o lume cunoscută numai de voi.

Şi te iubeşte, iar tu ştii asta, chiar dacă nu ţi-o spune. Felul în care te sărută şi te strânge noaptea în braţe, în care îţi priveşte ochii mari dimineaţa şi se amuză când te cerţi cu alarma sau în care îşi bea cafeaua făcută de tine nu poate fii descris în cuvinte. Ele ar limita magia universului vostru.

Asta numesc eu motiv pentru care merită să trăieşti. Şi el tocmai a devenit motivul meu!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s