Sărbătorile fără hashtag-uri e pustiu

social-media-sarbatoare

Există o vorbă din popor, cunoscută de întreaga planetă, care susţine că ce nu te omoară te face mai puternic.

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu aproape că mă consider o eroină, ba chiar aş dori şi o statuie, pentru supravieţuirea după aceste minunate sărbători. Şi nu mă refer la cele din viaţa reală. Nu, nu. Acolo lucrurile sunt simple. Adunarea pentru câteva ore cu rudele, apoi cu prietenii, puţină mâncare şi băutură în exces, care în câteva zile nici nu mai există.

Mă refer la sărbătorile virtuale. Cele care încep cu mult timp înainte de a fi proclamate de către calendarul ortodox român şi care continuă aproape către începutul sărbătorilor anului următor. Ajutate, bineînţeles, de reţeaua noastră de socializare, cea de toate zilele. Şi încep în felul următor: poze cu tot ce se poate… cu nuieluşe, brăduleţi, cadouri, mese festive, luminiţe, Moş Crăciun, amanta moşului, reni, îngeraşi, şi, nu în ultimul rând, pozele cu un El şi o Ea. Un El cu o privire de căţeluş abandonat, implorându-te să îl iei acasă. O Ea cu un IQ cât numărul de la pantofi, confirmat de zâmbetul până la urechi şi postarea aferentă.

Şi de parcă nu ar fi suficient, la toate acestea se adaugă hashtag-urile fără de care nu se poate trăi. Şi încep dragele de ele: #lovehim, #happywhateverforus, #foreversomething şi lista poate continua la infinit.

Însă cum tot ce-i frumos repede trece, de undeva,din neant, apare cruda realitate care confirmă faptul că există cel puţin o tipă care se iubeşte cu amorezul ei cam aproape de când sunt ei într-o relaţie, alta care i-a devenit slăbiciune, alta pe care o sună de fiecare dată când e beat pentru că i se face dor de ea and so on… Cum ar fi ca şi ele să poată posta o poză cu ei, adaugând#fuckingforoneyear, #ilickeditsoitsmine, #wannajoinus?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s